2011. április 7., csütörtök

Tárkonyos raguleves

Nagyon finom és gyors leves, szintén nagy kedvenc nálunk.

Csirkemellből szoktam készíteni, szerintem azzal a legfinomabb.
Egy vöröshagymát és a husit is kis kockákra vágom, a hagymát kevés olajon megdinsztelem, beleteszem a húst, fehéredésig pirítom.
Közben a sárgarépát, fehérgyökeret megpucolom, felkarikázom és borsóval, egy kis szeletelt gombával együtt  hozzáadom a húshoz.
Sózom, borsozom, adok hozzá egy kis tárkonyt, majd egy picit hagyom párolódni.
Egy kis liszttel megszórom, felengedem vízzel és 2 dl tejszínnel (végszükség esetén tejjel is jó), majd lassú tűzön, gyakran kevergetve puhára főzöm.
Szükség szerint mehet még bele plusz só és tárkony.
Kevés citromlével lehet picit savanyítani, nagyon finom lesz tőle a leves.
Egy tojásból és búzadarából galuskát készítek, kávéskanállal a levesbe szaggatom és megfőzöm.
Jó melegen tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése