Szerintem is eszméletlen finom, csokiimádóknak kötelező!!! A recept Heribnek köszönhető a tanyás fórumról.
Hozzávalók: 20 dkg keserű csoki, 20 dkg vaj (én margarinnal csináltam), 10 dkg liszt, 30 dkg cukor, 6 tojás
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelek (én 24 centisben csináltam).
A csokit felkockáztam, a margarinnal együtt gőz fölött felolvasztottam.
A lisztet, a cukrot, a tojást habverővel jó krémesre, habosra kevertem, majd a felolvasztott csokit óvatosan hozzákevertem (már nem habverővel).
A masszát a formába öntöttem és kb 40 percig sütöttem.
A torta kívül ropogós, belül pedig krémes. Felvágás előtt teljesen hűlni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése