2012. február 20., hétfő

Vargabéles

Valamelyik nap eszembe jutott, hogy már nagyon régen készítettem vargabélest, pedig van hozzá egy szuper receptem.

Hozzávalók:

1 csomag réteslap, 15 dkg cérnametélt (száraz), 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 3 tojás,15 dkg porcukor, 1 kis pohár tejföl, reszelt citromhéj, 1 cs. vaniliás cukor, csipetnyi só, mazsola.

Elkészítés:

Egy közepes nagyságú tepsit kibélelek a réteslapok felével úgy, hogy a lapokat egyenként kevés olvasztott margarinnal megkenem.
A cérnametéltet sós vízben megfőzöm, leöblítem, majd melegen tartom. A túrót áttöröm.

A tejfölt összekeverem a tojások sárgáival, a sóval, a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és 6 dkg olvasztott, de már nem forró margarinnal. A tojásfehérjét kemény habbá verem.
Ezután belekeverem a túrót és óvatosan a keményre vert tojásfehérjét.
Végül beleforgatom a főtt tésztát és az egészet belesimítom a réteslappal bélelt tepsibe.
Elegyengetem a tetejét, majd befedem a maradék réteslappal és bekenem olvasztott margarinnal.
Előmelegített, forró sütőbe tolva pirosra sütöm a tetejét.
Jól lehűtve, porcukorral a tetején a legfinomabb. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése