2012. február 26., vasárnap

Villámgyors, "rusztikus almatorta"

Egy nagyon régi recept és már jó régen csináltam. Volt itthon egy csomó alma és mielőtt romlásnak indult volna, gyorsan készíteni akartam belőle valamit. Almás pitéhez most nem volt kedvem, így nyert ez az egyszerű, de finom torta. Tényleg nagyon gyorsan össze lehet dobni, az almát tovább tart megpucolni, mint a tésztát kikeverni. :)

Hozzávalók:

3 db tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg margarin, 20 dkg liszt, vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor, 50 dkg megtisztított alma, só, citromhéj.

Elkészítés:

A margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat összekeverjük. A liszthez hozzákeverjük a sót és a sütőport, majd a masszához adjuk. A meghámozott, felszeletelt almát és a reszelt citromhéjat is belekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
Kb. 40 percig sütjük.
Lehet turbósítani egy kis fahéjjal is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése