2011. január 24., hétfő

Gyurma házilag

Igaz, hogy nem étel, de bevált recept, így itt a helye. :)
A boltban kapható drága gyurmák helyett egyszerűen lehet itthon is készíteni gyurmát, nem kerül sokba és még azt is tudjuk, mi van benne.

1 bögre lisztet összekevertem 1/3-ad bögre sóval, 1 zacskó sütőporral és 1/2 teáskanál borkősavval.
1 bögre meleg vizet és 1 evőkanál étolajat adtam hozzá, majd összekevertem és addig "főztem", amíg össze nem állt egy nagy gombócba.
Kihűlés után lehet színezni ételfestékkel, paprikával, bármivel, ami eszünkbe jut.
Érdekes állagú gyurmát kapunk, nagyon hasonlít a boltban kapható drága gyurmákhoz.
Zacsiban, hűtőben állítólag hetekig eláll, ez még próba alatt van.

A recept egyébként innét van. Ezúton is köszönet érte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése