Hozzávalók: | 5 liter víz, 40-45 fej bodzavirág, 1 csomag szalicil, 10 dkg borkősav, 2 egész citrom, 4 kg kristálycukor |
Elkészítés: | A vízben feloldjuk a cukrot, borkősavat, szalicilt. (A szalicil nehezen oldódik fel, kevés vizzel kell elkeverni, ha úgy sem jó, akkor szűrőn átnyomjuk.) A 2 citromot felkarikázzuk, a bodzavirággal együtt beledobjuk a sziruphoz. A bodzavirágot nem kell előtte megmosni! 4 napig áztatjuk, hibátlan zománcos edényben, letakarva. 4 nap után alapos keverés után leszűrjük, üvegbe töltjük. Sokáig eláll. Vízzel higítva fogyasztjuk. |
2010. december 2., csütörtök
Bodza szörp
Férjem és most már kisfiam nagy kedvence is a házi készítésű bodza szörp. Szép üvegbe téve akár kedves ajándék is lehet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése