2010. december 2., csütörtök

Bodza szörp

Férjem és most már kisfiam nagy kedvence is a házi készítésű bodza szörp. Szép üvegbe téve akár kedves ajándék  is lehet.

Hozzávalók: 5 liter víz, 40-45 fej bodzavirág, 1 csomag szalicil, 10 dkg borkősav, 2 egész citrom, 4 kg kristálycukor
Elkészítés: A vízben feloldjuk a cukrot, borkősavat, szalicilt. (A szalicil nehezen oldódik fel, kevés vizzel kell elkeverni, ha úgy sem jó, akkor szűrőn átnyomjuk.) A 2 citromot felkarikázzuk, a bodzavirággal együtt beledobjuk a sziruphoz. A bodzavirágot nem kell előtte megmosni!
4 napig áztatjuk, hibátlan zománcos edényben, letakarva. 4 nap után alapos keverés után leszűrjük, üvegbe töltjük. Sokáig eláll.
Vízzel higítva fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése