2010. december 2., csütörtök

Raffaelo golyók

Kicsit pepecselős, de nagyon finom és kiadós, szerintem érdemes nekiállni!
Fényképem sajnos még nincs róla, de igyekszem pótolni!

Hozzávalók: 3 cs kókuszreszelék (10 dkg-os),
3 cs turista tejpor (120 gr-os)
1 kocka Rama margarin
35 dkg cukor
mandula héj nélkül
Elkészítés: 1 dl vízből és 35 dkg cukorból szirupot főzünk és hűlni hagyjuk.
A tejport és a kókuszt még szárazon összekeverjük (egy kicsi kókuszt hagyunk, amibe majd beleforgatjuk a golyócskákat), majd ha kihűlt a szirup, akkor az egészet összekeverjük.
Kis golyókat formázunk belőle, a közepébe mandulát nyomkodunk, végül kókuszba hempergetjük.
Ha nagyon ragad a massza a formázáskor, én kicsit be szoktam tenni a fagyóba, utána könnyebb vele dolgozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése