Egy nagyon jó recept alapján készült, ami egy kedves ismerősömnek, Nórinak köszönhető (Nóri, ezúton is hála érte!!!). A recept plusz különlegessége az, hogy ezt a tésztát nem kell pihentetni, ellentétben a többivel.
Ezentúl minden karácsony kötelező süteménye lesz! :)
Hozzávalók: | 1 kg liszt fél cs. szódabikarbóna 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék (vagy külön-külön fahéj, gyömbér, szegfűszeg, ánizs) 1 kocka Rama 40 dkg méz 25 dkg cukor 2 tojás sárgája 1 felvert tojás (kenéshez) | ||
Elkészítés: | A lisztet egy nagy tálban összekeverem a szódabikarbónával és a fűszerekkel. A közepébe nyomom a Rama margarint. Közben a mézet a cukorral felforralom és a Ramara öntöm, fakanállal kevergetem, amíg a margarin felolvad. Utána két tojás sárgájával tésztát gyúrok belőle. Kb. fél centisre nyújtom, kiszaggatom a formákat, a tetejüket felvert tojással megkenem és kb. 8 percre 160 fokos sütőbe teszem. 6-7 tepsi mézeskalács lesz belőle! |
A díszítés aztán a fantáziánkra van bízva, az enyéimet elnézve, még kicsit fejlődnöm kell, de azért igazán büszke vagyok az első mézeskalácsaimra! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése