Hozzávalók: | • 70 dkg szűzérme • 3-4 tömlős sajt (natúr vagy tejszínes) • 2 dl tejszín • fokhagyma ízlés szerint • só • bors • vaj (vagy olaj) • díszítésnek aprított petrezselyem |
Elkészítés: | A szűzérmét csíkokra vágom, majd a felforrósított vajon (olajon) megpirítom, végül addig párolom, míg a hús megpuhul. Közben sózom, borsozom. Amíg a hús párolódik, elkészítem a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverem a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjak, végül beletöröm a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntöm a sajkrémes szószt, és rottyantok rajta egyet. Rizzsel vagy sült krumplival tálalom, tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel. |
2010. december 4., szombat
Szűzérme fokhagymás-krémsajtos mártásban
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése