2010. december 4., szombat

Szűzérme fokhagymás-krémsajtos mártásban

Hozzávalók:
• 70 dkg szűzérme
• 3-4 tömlős sajt (natúr vagy tejszínes)
• 2 dl tejszín
• fokhagyma ízlés szerint
• só
• bors
• vaj (vagy olaj)
• díszítésnek aprított petrezselyem
Elkészítés: A szűzérmét csíkokra vágom, majd a felforrósított vajon (olajon) megpirítom, végül addig párolom, míg a hús megpuhul. Közben sózom, borsozom.
Amíg a hús párolódik, elkészítem a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverem a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjak, végül beletöröm a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntöm a sajkrémes szószt, és rottyantok rajta egyet. Rizzsel vagy sült krumplival tálalom, tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése