Hozzávalók: | 2 dkg élesztő, tej, cukor 25 dkg margarin, pici zsír, pici tejföl 3 tojás 50 dkg liszt tölteléknek túró, reszelt alma, cseresznye, meggy, barack, stb. |
Elkészítés: | 2 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatunk. 25 dkg margarint jó habosra kikeverünk, majd hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, 1 egész tojást, 1 tojás sárgáját, csipetnyi sót. Kb diónyi zsírt is tettem bele+ 1-2 kanálnyi tejfölt. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és végül az 50 dkg lisztet. Deszkán könnyedén összegyúrjuk, négy cipóra osztjuk. A cipókat henger alakúra sodorjuk és kb. 50 cm hosszú, 25 cm széles lapokat nyújtunk belőlük. A lap hosszabb oldalait kb 8 cm szélességben kétoldalt bevagdaljuk. A sima közepét búzadarával megszórjuk, és ráhelyezzük a tölteléket. Most a bevagdalt széleket keresztbe, egymásba hajtogatjuk, tojással megkenjük és jó meleg sütőben gyorsan megsütjük. (én 200 fokon, légkeveréssel sütöttem) Ferdén szeletelve vágjuk, porcukrot szórunk rá. Töltelék: túró, alma, meggy, cseresznye,barack, stb. |
2010. december 2., csütörtök
Kígyórétes
A receptet anyósomtól kaptam, viszonylag gyorsan elkészíthető és mindenki imádni fogja! Négy rúd rétes lesz belőle, érdemes megcsinálni az egész adagot, mert tutira elfogy!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése