2010. december 2., csütörtök

Kígyórétes

A receptet anyósomtól kaptam, viszonylag gyorsan elkészíthető és mindenki imádni fogja! Négy rúd rétes lesz belőle, érdemes megcsinálni az egész adagot, mert tutira elfogy!

Hozzávalók: 2 dkg élesztő, tej, cukor
25 dkg margarin, pici zsír, pici tejföl
3 tojás
50 dkg liszt
tölteléknek túró, reszelt alma, cseresznye, meggy, barack, stb.
Elkészítés:   2 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatunk.
25 dkg margarint jó habosra kikeverünk, majd hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, 1 egész tojást, 1 tojás sárgáját, csipetnyi sót. Kb diónyi zsírt is tettem bele+ 1-2 kanálnyi tejfölt. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és végül az 50 dkg lisztet.
Deszkán könnyedén összegyúrjuk, négy cipóra osztjuk.
A cipókat henger alakúra sodorjuk és kb. 50 cm hosszú, 25 cm széles lapokat nyújtunk belőlük.
A lap hosszabb oldalait kb 8 cm szélességben kétoldalt bevagdaljuk.
A sima közepét búzadarával megszórjuk, és ráhelyezzük a tölteléket.
Most a bevagdalt széleket keresztbe, egymásba hajtogatjuk, tojással megkenjük és jó meleg sütőben gyorsan megsütjük.
(én 200 fokon, légkeveréssel sütöttem)
Ferdén szeletelve vágjuk, porcukrot szórunk rá.

Töltelék: túró, alma, meggy, cseresznye,barack, stb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése